Incepind cu data de 16 septembrie 2013 ,vom incepe cursurile de autoaparare si arte martiale cu elemente din stilurile prezentate succint mai jos. Facilitam  participarea  la competitii a tuturor sportivilor care doresc sa isi verifice cunostintele si abilitatile in artele martiale. La aceste cursuri se pot inscrie copii cu virste incepind de la 8 ani  cit  si adulti cu virste de pina la 99 de ani .

Kickbox-ul sa dezvoltat in Statele Unite , cand practicantii americani de karate au devenit frustrati si nemultumiti de controalele stricte si dese din competitiile de arte martiale, care nu le  permiteau pumni si lovituri full contact (in forta). In momentul in care kickbox-ul a inceput sa implice riscuri mari de accidentare, s-au imbunatatit normele de siguranta si s-a adaugat echipament de protectie obligatoriu. Deoarece acesta este un sport relativ nou, nu exista traditii de lunga durata; a suferit schimbari si s-a imbunatatit in ultimele doua decenii. In timpul antrenamentului se folosesc tehnici de sparring, lovituri, pumni, serii de lovituri cu piciorul si altele, care sunt invatate si aplicate sub indrumarile atente ale  unui antrenor profesionist.
Kickbox-ul este un sport complex si frumos , care pe linga faptul ca  mentine corpul in forma, dar imbunatateste si starea generala de sanatate,mobilitate si rezistenta . Antrenamentele riguroase (miscari si lovituri controlate, efectuate cu disciplina şi abilitatile necesare in artele martiale) fac minuni pentru persoanele cu probleme de frustrare si furie, reducand in acelasi timp stresul. Practicarea kickbox-ului ajuta la imbunatatirea echilibrului, flexibilitatii, coordonarii si rezistentei. Kickbox-ul este, de asemenea, o modalitate foarte buna de antrenare a intregului corp in timp ce se invata miscari de auto-aparare. Asadar kickbox-ul este deseori practicat pentru auto-aparare, fitness general, sau ca un sport de full-contact.

 

Muay Thai sau boxul thailandez, sport național thailandez, este un stil de lupta derivat din artele marțiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii.

Muay Thai, tradus mai larg înseamnă modul de a lupta om la om fără arme al thailandezilor. În ultima vreme, termenul a dobândit o conotație de "sport sângeros", "luptă brutală" sau chiar "luptă fără reguli", lucru destul de adevărat cu numai câteva generații în urmă.

Muay Thai înseamnă, dacă depășim clișeele vehiculate în filmele de arte marțiale, poate cea mai complexă și completă artă a luptei om la om prin schimb de lovituri. În Thailanda el mai este denumit "arta celor 8 arme", aceasta referindu-se la posibilitatea luptătorilor de a utiliza aproape tot ce poate fi "proiectil", într-o luptă : pumnii, picioarele, coatele și genunchii. În paralel cu lupta fără arme, în Thailanda se studiază Krabbi Krabbong - arta luptei cu arme albe, derivată din armele tradiționale utilizate în Evul Mediu, precum și multe discipline anexe - tehnica proiecțiilor, procedeelor articulare și luptei la sol, masaj, medicina luptătorilor, tehnici de meditație, sportul având dintotdeauna o conotație religioasă și rituală în țara de origine.

 

ABC FITNESS
UltraMind ESP Sport.ro
Victor Benescu.ro
Positive LIFE.ro
ABC FITNESS
 
 
 
Servicii creare site creare site